Radio Roslagen

I Roslagens famn söndag 12/3 kl 10.00 Gäst Tomas Persson, Norrtälje. ”Jag en bagare”

Tomas berättar om vägen fram till bagaryrket. Han började med helt andra jobb men kände efter några år att ’bagare vill jag bli’. Tidiga morgnar. Ibland jobb hela natten. Surdeg och mycket annat tillhör Tomas’ vardag. Han berättar om brottar-EM i Huddinge som missat beställa småfrallor. Telefonen ringde kl 3 på morgonen. Vi har en fråga: Är det möjligt för dig att leverera 1 300 frallor till klockan 7? Tomas frågar: Är det till SportCentrum? Nej, det är till Huddinge! Sagt och gjort. Tomas klarade jobbet och fick rubriker i tidningarna. Han har också bakat en chokladboll som vägde 1,2 ton. I semlornas tid är 2 000 semlor ingen match. Roslagsbageriet på Baldersgatan var början på bakandet i Norrtälje. 2016 övertog han gamla anrika Café Hörnan. För några månader sedan öppnades Delicious – Delin Runt Hörnet med italiensk framtoning.

Programledare: Bengt Ericsson