Radio Roslagen – Roslagens lokala radiostation

Radio Roslagen

Radio Roslagen har funnits i många år. Radion drivs av en närradioförening med syftet att erbjuda Norrtälje kommuns invånare en väl fungerande lokalradio. Under radions första år lyssnade många men i takt med att entusiasterna åldrades och kassan sinade så avtog intresset från lyssnarna.

År 2009 togs verksamheten över av ett gäng nya entusiaster. Utrustningen och studion moderniserades, nya programledare och studiotekniker och inte minst en mängd nya program samt ny musik fick lyssnarna att återvända. Med fler lyssnare så kom även nya annonsörer och sponsorer, som skapade en god finansiell grund för att vidareutveckla radion.

Utvecklingen mot TV-Roslagen, skapandet av webbradion och den nya appen gör att man nu även kan lyssna på sändningarna i mobiltelefonen är en bidragande faktor till att allt fler lyssnar på våra sändningar. Radio Roslagens musikprofil är mångsidig då vi blandar gamla hits med de allra senaste låtarna.

Nu tar vi nästa steg i radions utveckling med bland annat en ny hemsida som vi hoppas skall göra det enklare att navigera bland de tjänster vi erbjuder. Under hösten har också flera nya programledare rekryterats och programutbudet på kvällarna kommer därmed att breddas ytterligare.